Otkup zlata Novi Sad

OTKUP ZLATA

 

Otkup zlata Novi Sad zlatara Sezam . Ako ste se odlučili za prodaju vašega starog nakita koji više ne nosite ili imate kod kuće ostatke zlata koji Vam netrebaju, prepustite to stručnjacima. Zlatara Sezam sa dugom tradicijom vrši otkup zlata u Novom sadu i okolini.

Naše osposobljeno osoblje će detaljno da pregleda vaše proizvode i utvrdi:

-jesu li vaši predmeti od zlata
-čistoću zlata
-masu zlata.

Finoća zlata Cena
8 karata (333)
14 karata (585)
18 karata (750)
zubno 20 karata (833)
zlatnici 22 karata (900)
24 karata (999,99)

Pre svega, za kvalitetan i pravilan postupak otkupa sigurno je potrebno školovano i stručno osposobljeno osoblje, koje zlatara Sezam sa svojom dugom tradicijom na tom području ima.

A osim osposobljenog osoblja svako prodajno mesto mora imati i:
– vagu, koja mora biti pregledana jedanput u dve godine i označena odgovarajućom nalepnicom o pregledu i sertifikatom koji izda ovlašteni srvis koji je vagu pregledao:
– lupu,
– magnet,
– makaze za lim,
– kamen,
– kiseline za proveru čistoće zlata i
– cenovnik otkupa.

Pečat (oznaka na zlatnom nakitu) nije merilo koje bi osiguravalo čistoću zlatnoga proizvoda. Samo je polazna tačka koja pomaže pri daljem postupku kada kiselinom utvrđujemo čistoću zlata.

Ako nakon pregleda zlatnog proizvoda utvrdimo ima utisnut pečat 585, uzmemo kiselinu za 14-karatno zlato kojom ćemo proveriti je li ta čistoća stvarna. Proizvod protrljamo po kamenu, uzmemo kiselinu za ispitivanje navedene čistoće i njome povučemo po tragu koji smo napravili na kamenu. Ako nakon 10 – 20 sekundi trag ne promeni boju (dakle nema nikakve reakcije) čistoća je odgovarajuća. Ako se naš trag umrlja, nestane mu boja, ili bilo kako reaguje , celi postupak moramo ponoviti s kiselinom za nižu/višu čistoću. To ponavljamo dok ne postignemo stanje u kojem nema nikakve reakcije – dakle, da trag ne promeni boju, odnosno ne nestane.

U slučaju da naše stručno osoblje pri pregledu proizvoda utvrdi da je reč o zlatu i da ćete se s ponuđenom cenom složiti, proizvode ćemo vam otkupiti. Za otkupljene proizvode izdaćemo vam račun s vašim podacima i dogovorenim iznosom. S obzirom na raspoloživost gotovinske blagajne sredstva ćemo vam isplatiti u gotovini.

Što morate znati?

Kako se otkupljuje samo zlato, potrebno je napraviti demontažu sveg materijala koji nije zlato (kamenje, pravo ili sintetičko, čelične opruge u kopčama na lančićima i narukvicama). Pri utvrđivanju odgovarajuće čistoće ili odstranjivanju delova koji nisu od zlata dolazi do rezanja, rastavljanja ili uništenja proizvoda koji nakon toga više nije moguće popraviti i vratiti u prvobitno stanje, zato morate biti potpuno uvereni da proizvod želite prodati.