1. Koja je razlika između običnog i investicijskog zlata?

Investicionim zlatom se smatra samo zlato najfinije čistoće, odnosno proizvodi u obliku zlatnih poluga i dukata koje na sebi imaju oznaku 999,9 i 995, a udeo zlata u tim proizvodima iznosi 99,9% 0,01% je legura. Za razliku od običnog zlata u obliku nakita koje ima udeo zlata od najviše 65% a ostatak od 35% predstavljaju legur. 

2. Zašto ulagati u investiciono zlato? 

Ulaganje u investiciono zlato pripada kategoriji najbezbednijih dugoročnih ulaganja, jer je njegova osnovna funkcija da sačuva kupovnu moć novca, odnosno likvidnost, pa se zlato nalazi u epicentru interesovanja ljudi koji žele kontrolisati valutne rizike. U doba svetske pandemije, investiciono zlato je postalo najsigurniji vid ulaganja u budućnost koja se ne može predvideti.

3. Koliko se na zlatu može zaraditi?
 

Bilo perioda u kojima je cena zlata u kratkom roku porasla mnogo, npr porast od približno 150% od 2007. do 2011. godine. Takvi veliki pomaci su događaji, a ne pravilo. Zlato nije investicija poput pojedinih deonica ili kriptovaluta na kojima se u roku par godina može obogatiti, ali je zato mnogo sigurnija investicija uz koju možete mirno spavati. Primarna funkcija mu je zaštita vrednosti i tu funkciju odlično obavlja već hiljadama godina. U poslednjih 50 godina cena zlata je u proseku rasla oko 8% godišnje, što je više od kamatnih stopa na štednju čak i u dobrim ekonomskim vremenima.

4. Kako da budem siguran da ću dobiti pravo zlato?

Zlato koje imamo u ponudi izrađeno je od uglednih kovnica (sve od njih se nalaze na LBMA popisu), što znači da zlato proizvode u skladu s najstrožim svetskim kriterijima.

Za svaki proizvod kupljen kod nas izdajemo sertifikat na kojem piše gde je zlato kupljeno i ko ga je proverio.

5. Da li mogu da rezervišem zlato?

Naravno, kod nas uvek možete da rezervišete Vaš proizvod, neophodno je samo da se dogovorimo koji termin za rezervaciju i preuzimanje Vam odgovara.

6. Da li odmah mogu da kupim zlato?

Kupovina i prodaja zlatnih proizvoda kod nas u manjim apoenima je skoro uvek moguća odmah, postoje trenutci kada je neophodna najava zbog obezbeđivanaj količine proizvoda u samoj poslovnic.

7. Zašto dajete rok za plaćanje od samo 2 sata nakon porudžbine?

Cena plemeitih  metala menja se iz sekunde u sekundu, kako bismo se obostrano zaštitili od rizika značajne promene u cenama, ponuda je ograničena na vremenski rok od 2h.

8. Ako ne stignem da platim u roku od 2 sata?

Ako ne stignete da izvršite uplatu na vreme, jednostavno napravite novu narudžbinu na našoj stranici i uplatu napravite s osveženom cenom.

9. Da li otkupljujete zlato?

Naravno, otkupljujemo zlato i zlatne proizvode po najpovoljnijim cenama. 

10. Šta je LBMA?

LBMA (London Bullion Market Asociations) jasno definiše standarde o finoći zlata kao i o težini zlatnih poluga i zlatnih pločica. LBMA postavlja i pravila poslovanja. Svi članovi LBMA Good Delivery grupacije predstavljaju skoro pa 90% ukupnog broja proizvođača na svetskom tržištu. Na godišnjem nivou se vrši provera i kontrola svih porizvođača kao i svih procesa proizvodnje i samih investicionih porizvoda, time se isključuje mogućnost korišćenja bilo kakvog nepouzdanog zlata. Zato LBMA investiciono zlato predstavlja predmet kupoporodaje širom sveta, jer nema potrebe za dodatnim porverama I porcenama kao što može biti slučaj sa zlatnim nakitom.

Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.