Sve u životu je prolazno, samo je zlato večno!

S obzirom na doba u kojem živimo, a koje, nažalost, ne možemo predvideti, na tržištu se beleži rast i pad mnogih investicija, za razliku od zlata, sa kojim to nije slučaj. Bez obzira na sve, njegova vrednost ne može pasti i zato je investiranje u zlato - ulaganje u budućnost, a mnogi su prepoznali momenat i okrenuli se investicionom zlatu, što je duži niz godina i na našim prostorima postao trend.

Zlato kao investiciona kategorija vekovima se koristi kao parametar za vrednovanje svih oblika imovine. U poslednjih 30-40 godina zabeležen je višestruki rast cena plemenitih metala, te je samim tim ulaganje u investiciono zlato, najbolji način očuvanja imovine i zaštite novca od valutnih rizika. Najveći razlog zbog kojeg se investira u zlato leži u njegovoj nezavisnosti od ekonomskih i političkih faktora, koja mu omogućuje sigurnost i stabilnost.

Ulaganje u investiciono zlato pripada kategoriji najbezbednijih dugoročnih ulaganja, jer je njegova osnovna funkcija da sačuva kupovnu moć novca, odnosno likvidnost, pa se zlato nalazi u epicentru interesovanja ljudi koji žele kontrolisati valutne rizike. U doba svetske pandemije, investiciono zlato je postalo najsigurniji vid ulaganja u budućnost koja se ne može predvideti. Zlaro predstavlja bogatstvo, jedini fizički opipljivi investicioni proizvod.

Uložite u zlato - evo i zašto

 • Zlato je vrlo redak metal
  Godišnja potražnja nadmašila je  4.500 tona. Kroz eksploataciju rude dobija se 2.500 tona i recikliranjem 1.000 tona. Prema tome godišnje nedostaje 1.000 tona zlata, za nakit (59%), za investicije (29%) i u industriji (12%).
 • Zlato je u doba krize dobra zaštita imovine
   Dugi niz godina ovaj plemeniti metal je uspešno platežno sredstvo u celome svijetu. Nije pogođeno inflacijskom monetarnom politikom. To znanje koriste države i institucije, da bi osigurali stabilnost novca.
 • Zlato ima velik potencijal za rast vrednosti.
  Cena zlata u zadnjih 30 god. prosječno raste za  10% godišnje. Osim toga vodeće naučne institucije objavile su kako ima još samo 45.300 tona zlata koje se može iskopati.
  Što je znak za dalji rast vrednosti.
 • Zlato je fizički opipljiv oblik novca koji je lako prenosiv.
  Kroz zlatne poluge različitih gramaža (od 1 - 1000 grama) je prenos vrlo jednostavan, za razliku od fiksnih investicija, kao što su nekretnine.
 • Zlato je u oslobođeno PDV-a.
  U cilju usklađivanja sa standardima EU u Srbiji, ukinuta je obveza plaćanja poreza na investiciono zlato.
 • Zlato je jedan od najboljih oblika štednje.
  Širom sveta priznato kao platežno sredstvo. Raspoloživo u različitim jedinicama i težini, moguće ga je svuda prodati ili zameniti. Zlato je novac!
Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.