Blog, Uncategorized

Da li je ulaganje u zlato dostupno svima?

Mnogi i danas povezuju zlato s bogatstvom, prestižom i visokim statusom. Ova percepcija stvorila je uverenje da je ulaganje u zlato rezervisano isključivo za imućne pojedince. Međutim, ovo je pogrešno shvatanje.

Ulaganje u zlato danas nije privilegija samo bogatih. To je jedna od najčešćih zabluda kada je reč o investiranju u zlatne poluge ili zlatnike. U današnje vreme, moguće je nabaviti investicione poluge zlata težine svega 1 gram po ceni od oko 70 eura, što je dostupno većini štediša.

Raspon ulaganja u zlato može se kretati od 1 grama do 1 kilograma. Poluge zlata težine od jednog grama trenutno su dostupne po ceni od približno 70 eura. Praćenjem kretanja cena zlata i različitih ponuda, moguće je pronaći i povoljnije opcije. Manji proizvodi, kao što su kompleti poluga Combibar ili Multicard Heraeus poluge od 1 grama, omogućuju ovakva manja ulaganja. Ova praksa omogućava periodično ulaganje, poput mesečnog ili periodičnog ulaganja svakih nekoliko meseci. Takođe, zlato može biti i izvrstan poklon za posebne peilike poput krštenja, rođenja ili rođendana. Danas je ulaganje u zlato lakše i praktičnije nego ikada. Narudžbe se mogu obaviti putem interneta, s mogućom dostavom na kućnu adresu.

Postoji trend rasta broja manjih ulagača koji periodično investiraju u manje poluge i zlatnike. Zlato postaje sve popularnija investicija u svetu , što se manifestuje porastom domaćeg tržišta zlata za gotovo 750% u posljednjih pet godina. S obzirom na niske kamatne stope na bankovnr štednje koje ne održavaju korak s inflacijom i poskupljenjima, sve veći broj prosečnih štediša okreće se zlatu kako bi sačuvali vrednost svoje ušteđevine.

Osim toga, sve više mladih prepoznaje zlato kao stabilno i perspektivno ulaganje. Iako su se nekada fokusirali na kriptovalute poput bitcoina i ethereuma, sada prepoznaju dugoročnu stabilnost zlata. Brže širenje informacija putem društvenih mreža i bolje poznavanje engleskog jezika među mladima doprinose svesti da je zlato kao investicija dostupno svima, a ne samo bogatima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *